Ga naar de inhoud

Grootslaan 13-15, 9751 WG Haren

€ 1.190.000,- K.K.

UNIEKE KANS OM TE WONEN IN EEN INDUSTRIEEL RIJKSMONUMENT

Het betreft een deels onderkelderd machinegebouw (pompgebouw), voorheen in gebruik door het Waterbedrijf. Het pompgebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1911 en heeft altijd dienst gedaan als machinekamer en personeelsaccommodatie. Het is bouwkundig een oerdegelijk gebouwd pand met prachtige hoge ramen, stalen dakspanten, met houten dakbeschot en met de oude pompmachine.

Het pompgebouw heeft recent een woonbestemming gekregen (voor één of twee woningen) en wordt in z’n geheel aangeboden. Het gaat om een grote open ruimte, waarbij de invulling geheel naar uw wensen gerealiseerd kan worden. Denk hierbij aan een loftachtige woning met vides, met kantoor-/praktijkruimte en/of atelier-/expositieruimte aan huis, wellnessruimte met zwembad en/of een inpandige garage voor meerdere auto’s. De bijgevoegde impressies en plattegronden geven een indruk aan van de mogelijkheden.

Locatie:
Het gebouw is gelegen aan de Grootslaan, midden in het Grootspark in Haren. Om de hoek van meerdere speeltuinen, de Hortus Botanicus, bushalte (lijn 51) en op fietsafstand van het treinstation Haren (3 min) en het gezellige dorpscentrum (5 min). De ligging tussen Groningen Centrum en de dorpskern van Haren maakt dat alle voorzieningen zoals scholen (basis en voortgezet onderwijs), sport, winkels en uitvalswegen, binnen handbereik zijn.

Het naastgelegen filtergebouw wordt ontwikkeld tot vier grondgebonden herenhuizen, hiermee wordt deze unieke historische locatie geheel getransformeerd naar wonen en is het “Grootspark” een feit.

Bijzonderheden:

  • Totale oppervlakte: ca. 530 m2 (souterrain: ca. 370 m2 + begane grond: ca. 160 m2)
  • Na verbouwing is een woonoppervlakte van ca 1.000 m2 haalbaar
  • Inhoud gebouw: ca. 4.800 m3
  • Perceeloppervlakte: ca. 2.249 m2
  • Mogelijkheid tot splitsen om er twee woningen te realiseren. Per woning kan eenvoudig een woonoppervlakte van ca. 500 m2 worden behaald

Kenmerken:

Wij zijn trots op onze funda beoordelingen: een 9,5!

Bekijk al onze reviews