Ga naar de inhoud

VBO Makelaar

Jouw huis kopen of verkopen met een VBO makelaar? De branchevereniging VBO Makelaars zet zich sinds 1985 al in voor een stabiele vastgoedmarkt in heel Nederland. Benieuwd naar deze organisatie, de werkwijze en de voordelen? 

Wat doet een VBO Vereniging?

De VBO vormt als branchevereniging een netwerk van makelaars en vastgoeddeskundigen om een zekere kwaliteit in de vastgoedmarkt te waarborgen. Een vastgoedmarkt die onder druk staat door digitalisering, verduurzaming, vergrijzing en verstedelijking vraagt volgens de VBO vereniging om openheid, gelijkwaardigheid en samenwerking in de branche. Sinds de oprichting in 1985 biedt de vereniging daarom haar leden doelgerichte ondersteuning om hen te ontzorgen in de dagelijkse praktijk. De VBO Vereniging bouwt met én voor haar leden aan een goed functionerende woning- en vastgoedmarkt.

Wat zijn de voordelen van VBO?

Als aangesloten VBO Makelaar voldoen wij niet alleen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen,
maar maken wij ook optimaal gebruik van het netwerk en de ondersteunende diensten van de
brancheorganisatie. We kunnen je als VBO Makelaar daarom de volgende voordelen bieden:
Lees meer over VBO

✔️ Kwaliteit & betrouwbaar

Als erkend VBO-makelaar zijn wij vakbekwaam en worden wij structureel getoetst op (lokale) vakkennis, maar ook op juridische en fiscale kennis. VBO-makelaars zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister SCVM dat strenge eisen aan inschrijving stelt.  Bovendien wordt onze dienstverlening gewaarborgd door de VBO Beroeps- en Gedragscode en wordt onze bemiddeling en taxering toegezien door een onafhankelijk Tuchtcollege.  Om jou nog meer zekerheid te geven, zijn wij ook aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie en beschikken wij ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

✔️ Netwerk van makelaars & taxateurs

Als VBO-makelaar zijn wij onderdeel van een groot netwerk van makelaars en taxateurs. Via verschillende (online) events, webinars en online talks blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en delen we kennis met elkaar. Deze diverse kennissessies gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals de ontwikkelingen in de woningmarkt, duurzaamheid, marketing en sales. Deze kennis delen we graag met jou. 

✔️ Advies en ondersteuning in de makelaardij

Mochten we jouw vraag niet kunnen beantwoorden, dan kunnen we altijd terecht bij onze VBO vereniging. Van marketing- tot sales gerelateerde vragen en van juridische tot politieke beslissingen: de externe deskundigen van VBO kunnen ons altijd verder helpen. De brancheorganisatie heeft namelijk speciale kennisgroepen opgericht waar leden met elkaar de diepte in kunnen gaan op specialistische onderwerpen. 

✔️ Handige makelaar-tools

Als VBO-lid mogen wij gebruik maken van verschillende tools en databases zodat we betrouwbare inzichten en kennis hebben. Zo biedt VBO het Historisch Bestand, waarin actuele en historische data van huizen is opgeslagen. Met deze data, die we ook aan jou kunnen presenteren, staan we sterk in onze onderhandelingen en waardebepalingen. Bovendien kunnen we met het CRM-systeem uitgebreid onze huizen presenteren op Funda, VBO.nl en andere woonwebsites. 

Trots op onze Funda beoordelingen!

Bekijk onze reviews