Ga naar de inhoud

Taxatie

Jouw huis laten taxeren door een gecertificeerde taxateur? Hoewel SYB Makelaardij zelf geen taxaties uitvoert, werken wij wel samen met erkende taxateurs die zijn gecertificeerd en aangesloten bij NWWI. Benieuwd wat SYB Makelaardij voor je kan betekenen? 

Professionele service

Onze makelaars en adviseurs zijn VBO professionals. Wij kennen de lokale markt, beschikken over uitstekende onderhandelingsvaardigheden, zijn 100% op de hoogte van jouw (ver-)koopsituatie en rusten niet totdat we de allerbeste prijs voor jouw huis hebben gekregen!

Persoonlijk contact

Wij helpen jou tijdens een van de belangrijkste keuzes in jouw leven: het verkopen van een woning. Jouw persoonlijke makelaar en adviseur begeleidt je van A tot Z door het hele proces en een team van experts staat altijd voor je klaar.

Transparante aanpak

Bij SYB Makelaardij weet je waar je aan toe bent. Van het oriëntatiegesprek tot aan de overdracht bij de notaris: wij zorgen er altijd voor dat je snel en persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van onze werkwijze bij de aan-/of verkoop van jouw woning.

Huis laten taxeren?

Deze stappen staan jou te wachten.
Maak een afspraak

Een opdracht tot taxatie

Bij SYB Makelaardij kun je terecht voor een opdracht tot taxatie van een woning. Een taxatie wordt gedaan om een formeel waardeoordeel van jouw woning te geven en daarover een rapport uit te brengen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn:

  • Als je een huis wilt kopen of verkopen
  • Als je een hypotheek wilt afsluiten of verhogen
  • Wanneer je in beroep wilt gaan tegen de WOZ-waarde
  • Wanneer je jouw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
  • Op het moment dat je in een echtscheiding zit
  • Bij het verdelen van bezittingen

Nadat wij een taxatieopdracht hebben ontvangen, gaat SYB Makelaardij voor jou aan de slag voor het verzamelen van relevante documenten bij jou, de eigenaar van de woning en/of de betrokken makelaar. 

De taxatie

De NWWI-taxateur bezoekt vervolgens de woning, verricht metingen en maakt voor het taxatierapport foto’s en aantekeningen. Tijdens deze taxatie maakt de NWWI-taxateur gebruik van een uniform taxatiemodel, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden. Een taxatie met het NWWI-keurmerk wordt namelijk door alle hypotheekaanbieders geaccepteerd.

Het taxatierapport

De NWWI-taxateur verwerkt na de taxatie alle documenten en zijn bevindingen in een formeel taxatierapport. Op basis van de ingewonnen informatie, marktkennis en transactieprijzen van vergelijkbare woningen uit jouw regio stelt de taxateur de waarde van de woning vast. Dit taxatierapport wordt vervolgens naar het NWWI gestuurd om de taxatie te valideren.  Na de validatie van de taxatie ondertekent de NWWI-taxateur het taxatierapport digitaal en sturen wij dit naar je toe. 

Klaar om jouw woning te laten taxeren?

Wij regelen jouw NWWI-taxatie door een erkende taxateur.

Veelgestelde vragen over taxatie

Heb je nog vragen? Misschien staat jouw vraag er hier wel tussen!

Wij zijn trots op onze funda beoordelingen: een 9,5!

Bekijk al onze beoordelingen