Ga naar de inhoud

Huis kopen?

Een nieuw huis kopen is niet alleen heel leuk, maar kan ook ontzettend spannend zijn. Van het verkennen van de woningmarkt tot aan de inspectie tijdens de overdracht: SYB Makelaardij kan een hoop werk uit handen nemen.

Professionele service

Onze makelaars en adviseurs zijn VBO professionals. Wij kennen de lokale markt, beschikken over uitstekende onderhandelingsvaardigheden, zijn 100% op de hoogte van jouw (ver-)koopsituatie en rusten niet totdat we de allerbeste prijs voor jouw huis hebben gekregen!

Persoonlijk contact

Wij helpen jou tijdens een van de belangrijkste keuzes in jouw leven: het verkopen van een woning. Jouw persoonlijke makelaar en adviseur begeleidt je van A tot Z door het hele proces en een team van experts staat altijd voor je klaar.

Transparante aanpak

Bij SYB Makelaardij weet je waar je aan toe bent. Van het oriëntatiegesprek tot aan de overdracht bij de notaris: wij zorgen er altijd voor dat je snel en persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van onze werkwijze bij de aan-/of verkoop van jouw woning.

De zoektocht naar jouw droomhuis

Het vinden van een droomhuis valt in deze gekke woningmarkt niet mee. De vraag naar woningen is groot en het aanbod is helaas beperkt. SYB Makelaardij verzamelt daarom actief het woningaanbod binnen Amsterdam en regio en Groningen en regio. Zo hoef je niet langer meer op verschillende websites het aanbod af te struinen voor jouw ideale woning. Ben je toevallig in de tussentijd zelf iets interessants tegenkomen? Dan kun je via SYB rechtstreeks contact opnemen met de verkoper.

Een woning bezichtigen

Nadat we een geschikte woning gevonden hebben, gaan we samen met jou de woning bezichtigen.  Met een kritische blik beoordelen we de woning op eventuele gebreken en/of verbeterpunten, zodat jij alle tijd hebt om te voelen of de plek ook echt bij je past. Na de bezichtiging bespreken we samen de woning nog uitgebreid na. Ben je zowel op zakelijk als gevoelsmatig vlak enthousiast geworden en kun je niet wachten om de woning in te trekken? Dan gaan we over op de onderhandeling.

De onderhandeling met de verkoper

Doordat wij de woningmarkt in de regio als geen ander kennen, kunnen wij onze marktkennis en ervaring inzetten tijdens het onderhandelingsproces. Samen met jou bespreken we de beste aankoopstrategie om de woning zo scherp mogelijk te kopen. We zullen namens jou de onderhandeling met de verkoper voor ons rekening nemen, in de hoop een mondelinge overeenstemming met de verkopende partij te bereiken. In dit proces zullen we natuurlijk iedere stap met je bespreken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Klaar om jouw droomwoning te kopen?

Wij staan voor je klaar om jou van A tot Z te begeleiden.

Zorgeloos het koopcontract tekenen

Nadat een mondelinge overeenstemming is bereikt, zal de verkoper een koopovereenkomst opstellen. Wij zullen deze overeenkomst uitgebreid controleren en indien nodig wijzigingen voorleggen aan de verkopende partij. Alle bijkomende administratieve zaken, zoals een eventuele taxatie en een bouwkundige keuring, kunnen wij in deze fase uit handen nemen. Nadat de verkoper het contract uiteindelijk heeft ondertekend, zullen wij met jou de overeenkomst ook nog voor de laatste keer doornemen. Zo kun je met een gerust hart het contract tekenen en gaat de wettelijke bedenktijd in.

De dag van de overdracht

Op de dag van de overdracht bezoeken wij samen met jou en de verkopende partij de woning om te inspecteren of de woning in dezelfde staat verkeert als waarin het destijds is verkocht. Vervolgens zullen wij na deze inspectie samen naar de notaris gaan om te overdracht succesvol af te ronden. Voor eventuele vragen kun je natuurlijk bij ons terecht.  

Recent aangekochte woningen

Benieuwd wat wij onlangs hebben aangekocht?

Meer informatie over een woning kopen?

Bereid je als koper alvast voor met deze onderwerpen

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien staat jouw vraag er wel tussen.