Ga naar de inhoud

Waterrijk

Waterrijk is een groene en ruim opgezette wijk van eilandjes. De havens, bruggetjes en steigers kenmerken de rijke beleving aan het water. Omringd door het water ervaar je het ultieme vakantiegevoel. Benieuwd naar Waterrijk?

Professionele service

Onze makelaars en adviseurs zijn VBO professionals. Wij kennen de lokale markt, beschikken over uitstekende onderhandelingsvaardigheden, zijn 100% op de hoogte van jouw (ver-)koopsituatie en rusten niet totdat we de allerbeste prijs voor jouw huis hebben gekregen!

Persoonlijk contact

Wij helpen jou tijdens een van de belangrijkste keuzes in jouw leven: het verkopen van een woning. Jouw persoonlijke makelaar en adviseur begeleidt je van A tot Z door het hele proces en een team van experts staat altijd voor je klaar.

Transparante aanpak

Bij SYB Makelaardij weet je waar je aan toe bent. Van het oriëntatiegesprek tot aan de overdracht bij de notaris: wij zorgen er altijd voor dat je snel en persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van onze werkwijze bij de aan-/of verkoop van jouw woning.

Waterrijk: royaal wonen aan de waterkant

Als je dol bent op water dan is Waterrijk in de nieuwbouwwijk Weespersluis de perfecte plek voor jou. Waterrijk wordt namelijk een prachtig woonlandschap dat aan drie zijden omgeven wordt door de Gouw. Én dat vlakbij de Vecht ligt. Omringd door water en natuur ervaar je hier het hele jaar door een vakantiegevoel en geniet je volop van een heerlijk buitenleven. Geïnspireerd op de typische Hollandse dorpen langs de Vecht, sluiten de verschillende woningen perfect aan bij het natuurlijke landschap. In Waterrijk ervaar je het rijke gevoel van optimale rust, ruimte en privacy. En dat op een steenworp afstand van het historische centrum van Weesp en het bruisende Amsterdam.

Het nieuwbouwproject Weespersluis

Het nieuwe woningbouwplan Weespersluis is in het voorjaar van 2018 van start gegaan. Deze nieuwe wijk ligt in de historische vestingstad Weesp, op 10 minuten van Amsterdam. Slechts een derde van het gebied wordt bebouwd, het merendeel zal gereserveerd blijven voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht. Weespersluis is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Ymere, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Samen streven zij ernaar om een woonlandschap waar de woningen en de natuur elkaar ontmoeten. De nieuwbouwwijk bestaat uit drie deelgebieden met ieder een eigen karakter: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk.

Oer-hollandse woningen met een chique uitstraling

In Waterrijk staan alle woningen op riante kavels. De landelijke architectuur, een rustieke barn stijl, is geïnspireerd op de historische buitenplaatsen langs de Vecht en de luxe villawijken in het Gooi. “Landelijk, waterrijk, ontspannen, robuust, een tikkeltje chique én oer-Hollands. De stijl wordt dan ook als ‘Hollands Water’ omschreven”, vertelt architect Remco Verbeek. Het landelijke karakter van ‘Hollands Water’ vind je terug in de grote dakvlakken, lage goten en het gebruik van natuurlijke materialen. Deze landelijke kenmerken verwijzen naar het buitengebied, omdat je hier niet de hoogte in hoeft, zoals je dat wel vaak in de stad ziet. Volgens Verbeek komt er een grote variëteit aan woningen. Van landelijke rietgedekte villa’s met tuinen aan het water tot aan statige herenhuizen aan een prachtig haventje: in Waterrijk vind je oer-Hollandse woningen met een rijke detaillering. Centraal staat dat binnen en buiten met elkaar verbonden zijn. Omringd door de natuur en het water geniet je in Waterrijk van het rijke buitenleven.

"Landelijk, waterrijk, ontspannen, robuust, een tikkeltje chique én oer-Hollands. We omschrijven de stijl dan ook als ‘Hollands Water.”

– Remco Verbeek, architect.

In Waterrijk wordt er druk gewerkt aan de bouw van BENG-woningen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Om dit label te dragen moet een woning bijna helemaal zelf zijn energie kunnen opwekken voor verwarming en koeling, warm water en ventilatie. De woningen in Waterrijk hebben daarom zonnepanelen op het dak en een bodem warmtepomp voor vloerverwarming en -koeling. Daarnaast hebben de BENG-woningen duurzame ventilatie met warmteterugwinning én triple glas. Hierdoor zijn de woningen gasloos en daarmee gezonder én voorbereid op de toekomst.

Energiezuinig wonen in de natuur

Alle voorzieningen om de hoek

In Waterrijk woon, recreëer en leef je aan de waterkant, met alle gemakken en gezelligheid van de authentieke stad Weesp om de hoek. Weesp staat namelijk niet alleen bekend vanwege de rijke historie, forten en monumenten maar is ook levendig vanwege alle sportclubs, winkels, horecagelegenheden en scholen. Een van de mooiste eigenschappen van Weespersluis is dat er zoveel ruimte is voor water. Je hoeft dan ook niet naar de kust voor een middagje strand: het prachtige zandstrand van Muiderberg, met een sfeervol strandpaviljoen, ligt in de buurt. Ook Weespersluis krijgt een eigen stadsstrand, aan de Gouw bij het Gouwpark. Bovendien komen in Weespersluis kleinschalige winkels, een supermarkt, een gezondheidscentrum, een energiezuinige BSO, een haventje en diverse horecavoorzieningen.

Weespersluis in getallen

Meer weten over Waterrijk?

Wij staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.