Ga naar de inhoud

Vechtrijk

Vechtrijk voelt als wonen in een pittoresk vestingstad in het groen. Dit splinternieuwe deelgebied van Weespersluis kenmerkt zich door de knusse straatjes, Oudhollands chique huizen en groene oevers. Meer weten?

Professionele service

Onze makelaars en adviseurs zijn VBO professionals. Wij kennen de lokale markt, beschikken over uitstekende onderhandelingsvaardigheden, zijn 100% op de hoogte van jouw (ver-)koopsituatie en rusten niet totdat we de allerbeste prijs voor jouw huis hebben gekregen!

Persoonlijk contact

Wij helpen jou tijdens een van de belangrijkste keuzes in jouw leven: het verkopen van een woning. Jouw persoonlijke makelaar en adviseur begeleidt je van A tot Z door het hele proces en een team van experts staat altijd voor je klaar.

Transparante aanpak

Bij SYB Makelaardij weet je waar je aan toe bent. Van het oriëntatiegesprek tot aan de overdracht bij de notaris: wij zorgen er altijd voor dat je snel en persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van onze werkwijze bij de aan-/of verkoop van jouw woning.

Vechtrijk: een vechts dorpje met rijke uitstraling

Zeer centraal gelegen, op 10 minuten treinafstand van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi en bij de vecht wordt momenteel gebouwd aan het nieuwbouwproject Weespersluis. Deze stijlvolle en duurzame nieuwbouwwijk is onderverdeeld in drie gebieden met ieder hun eigen karakter: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Met een haven, een sluis, winkels, een strandje en visplekken wordt Vechtrijk het vestingstadje en het centrum van Weespersluis genoemd. Maar dan met een luxe uitstraling. Kok Mulleners, architect vertelt vol trots: We creëeren hier het gevoel van een dorpje dat door de eeuwen heen organisch gegroeid is. Met statige grachtenpanden langs een kade, intieme straatjes met doorkijkjes, typisch Hollandse herenhuizen en royale woningen op ruime kavels langs de randen.” 

“Statige grachtenpanden langs een kade, intieme straatjes met doorkijkjes, typisch Hollandse herenhuizen en royale woningen op ruime kavels langs de randen.”

– Kok Mulleners, architect.

Het nieuwbouwproject Weespersluis

In het voorjaar van 2018 is de bouw van woonlandschap Weespersluis van start gegaan.In het waterrijke Weespersluis tussen Weesp en het IJsselmeer komen in totaal (gefaseerd) zo’n 2.900 nieuwbouwwoningen. Het nieuwbouwproject Weespersluis is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Ymere, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Gezamenlijk streven zij naar het realiseren van een woonlandschap waar de woningen, de natuur en de rivier de Vecht elkaar ontmoeten. Slechts een derde van het gebied wordt bewouwd. De rest blijft open voor water en groen. De nieuwbouwwijk bestaat uit drie deelgebieden met ieder een eigen karakter: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk.

De combinatie van Fin de siècle & Hollandse statigheid

De combinatie van een rijk gedecoreerde Fin de siècle architectuurstijl en een statige Oudhollandse klassieke bouwstijl (17e-18e eeuw) zorgt voor een afwisselende en sfeervolle uitstraling. “Elk huis onderscheidt zich. Onder andere in kleur, detaillering en sierlijsten. De huizen krijgen een rijke uitstraling met fraaie versieringen in de gevel, zoals kroonlijsten, spekbanden en roedeverdelingen in de ramen,” vertelt Mulleners. Gelegen rondom het binnenwater en mét uitzicht op de Vecht komen de unieke woningen nauw in contact te staan met de natuur wat een rijke beleving aan Vechtrijk geeft.

In Vechtrijk woon je Oudhollands chique met een stadse touch op jouw eigen schiereiland. De nieuwe wijk wordt speels opgezet met een grote variatie aan diverse woningen, van statige grachtenpanden en vrijstaande notariswoningen tot riante twee-onder-één-kapwoningen en vestigingswoningen. Deze mix van woningen die aan of om de hoek van de haven liggen zorgt voor een sfeervolle en warme uitstraling. Ook binnen is het heerlijk vertoeven, de duurzame woningen voelen namelijk als een warme deken. Bij het ontwerp van Vechtrijk is er ontzettend veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De meeste woningen zijn energieneutraal, elke woning is gasloos (!) en wordt voorzien van een eigen bodemwarmtepomp. Bovendien worden alle woningen standaard geleverd met vloerverwarming.

Duurzaam wonen in een vechtgingsstadje

Alle voorzieningen om de hoek

Als je in Vechtrijk woont ligt het centrum van de pittoreske en levendige vestigingsstad Weesp op fietsafstand. Deze voormalige handelsstad telt honderdtal winkels, diverse horeca-mogelijkheden, geschikt voor alle denkbare sporten en bevat een zeer gevarieerd schoolaanbod. In Weespersluis komt er een energieneutrale Brede School, waarin twee nieuwe basisscholen en een kinderopvang komen. Kenmerkend voor het waterrijke Weesperssluis is natuurlijk dat het direct aan het water ligt en een eigen aanlegsteiger krijgt. Zo stap je op een zonnige dag vanuit jouw eigen tuin in jouw roeiboot of sloep voor een heerlijk tochtje. Bovendien krijgt de nieuwbouwwijk een eigen strandje (inclusief strandtent!) aan de Gouw, bij het Gouwpark. In Vechtrijk zelf komt er een lokale supermarkt, een aantal kleine winkels, een gezondheidscentrum en er is ruimte voor horeca. Kortom: van alle gemakken voorzien!

Weespersluis in getallen

Meer weten over Vechtrijk?

Wij staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.