Ga naar de inhoud

Lanenrijk

In Lanenrijk woon je groen en fijn. Dit splinternieuwe deelgebied van Weespersluis heeft een tuinstad karakter, met woningen rond een hofje of aan een laan, singel of parkstraatje. Maak kennis met Lanenrijk!

Professionele service

Onze makelaars en adviseurs zijn VBO professionals. Wij kennen de lokale markt, beschikken over uitstekende onderhandelingsvaardigheden, zijn 100% op de hoogte van jouw (ver-)koopsituatie en rusten niet totdat we de allerbeste prijs voor jouw huis hebben gekregen!

Persoonlijk contact

Wij helpen jou tijdens een van de belangrijkste keuzes in jouw leven: het verkopen van een woning. Jouw persoonlijke makelaar en adviseur begeleidt je van A tot Z door het hele proces en een team van experts staat altijd voor je klaar.

Transparante aanpak

Bij SYB Makelaardij weet je waar je aan toe bent. Van het oriëntatiegesprek tot aan de overdracht bij de notaris: wij zorgen er altijd voor dat je snel en persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van onze werkwijze bij de aan-/of verkoop van jouw woning.

Lanenrijk: genieten van het buitenleven

Onder de rook van Amsterdam, vlakbij het historische Weesp en het IJssselmeer en aan de oever aan de vecht wordt momenteel hard gebouwd aan het nieuwe project Weespersluis. Deze splinternieuwe & stijlvolle woonwijk is onderverdeeld in drie gebieden: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Omringd door natuur en water wonen in Lanenrijk inmiddels al de eerste gelukkige kopers in hun nieuwe woning. Lanenrijk staat voor woningen met een tuinstad karakter die een oase van rust bieden, maar mét de sfeervolle historische binnenstad van Weesp binnen handbereik. In Lanenrijk woon je aan groene pleinen, lanen en singels in een parkachtige en kindvriendelijke omgeving. Het merendeel van de woningen heeft een groene overgangzone tussen huis en straat, bijvoorbeeld door een veranda,  serres en/of erkers. Buiten wordt hier naar letterlijk naar binnen gehaald.

Het nieuwbouwproject Weespersluis

Het nieuwbouwproject Weespersluis duurt zo’n 10-15 jaar en is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Ymere, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Gezamenlijk streven zij naar het realiseren van een uniek, kwalitatief hoogstaand en goed bereikbaar gebied om te wonen. In het waterrijke Weespersluis tussen Weesp en het IJsselmeer komen in totaal (gefaseerd) zo’n 2.900 nieuwbouwwoningen. Slechts een deel van Weespersluis gaat bebouwd worden met drie wijken: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Elke buurt krijgt een eigen karakter, waarin het landschap en het water een belangrijke rol spelen.  De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht en drie parken die veel ruimte geven om veilig te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Het historische centrum van Weesp is op steenworp afstand.

De ‘fin-de-siècle’ architectuur in een modern jasje

Kenmerkend voor het groene Lanenrijk is dat de woningen gebouwd worden in de ‘Fin-de-Siècle’ architectuurstijl (uit de periode rond 1900). Kenmerkend voor deze architectuur zijn de mooi gedecoreerde gevels, de horizontale lijnen in het metwselwerk en de roedelverdelingen in ramen. Het straatbeeld is afwisselend door de variëteit in rijke decoraties en kleurgebruik. Ook de buitenruimtes zijn divers zoals voortuinen, veranda’s en balkons.  De woningen sluiten qua architectuur naadloos aan op de woonsfeer die je bij de historische buitenplaatsen langs de Vecht vindt – maar dan in een modern & duurzaam jasje. De woningen bieden namelijk een functionele indeling, hedendaags comfort en optimale energiezuinigheid.

Het woningaanbod in Lanenrijk gaat gefaseerd in vier fases in de verkoop. Uiteindelijk worden verschillende type duurzame woningen aangeboden die zich van elkaar onderscheiden door de breedte van de woning, de diepte en de plafondhoogte. De woonoppervlakten lopen uiteen van circa 120 tot 165 m2. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond, praktische keramische dakpannen, zonnepanelen op het dak en twee parkeerplaatsen op eigen of gedeeld terrein. Bovendien zijn de woningen allemaal goed geïsoleerd. “We hebben voor Lanenrijk hele bijzondere huizen ontworpen: statige brede woningen aan een hofje. Het Hollandse huis is namelijk meestal tussen 5,5 en 6 meter breed. Deze huizen zijn 7,5 meter breed, waardoor het mogelijk is om 3 hoge ramen aan de voorkant van het huis te creëeren,” vertelt architect Kok Mulleners.

Keuze uit verschillende duurzame woningen

"Door de extra hoge ramen is de relatie met buiten groter"

– Kok Mulleners, architect.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Als je in Lanenrijk woont ligt het centrum van de pittoreske vestingstad Weesp op fietsafstand. Je kunt dus volop genieten van al het moois dat deze voormalige handelsstad aan de Vecht te bieden heeft. Groot geworden door de handel is het nog steeds een geliefde woon- en recreatiestad. Weesp is bovendien zeer kindvriendelijk, er zijn veel faciliteiten voor de kinderen. Maar ook Lanenrijk wordt gekenmerkt door een kindvriendelijke omgeving: er wordt namelijk druk gewerkt aan een Brede School, een kinderdagverblijf, een BSO en een sporthal. Wat betreft bewegen in de natuur kom je evenmin iets te kort: twee heerlijke stadsparken en waterplas de Gouw bieden eindeloos veel mogelijkheden. Met een winkelcentrum in Weespershuis vol kleinschalige winkels, een supermarkt, een gezondheidscentrum en diverse horecavoorzieningen ben je tot slop op loopafstand van alle gemakken voorzien.

Weespersluis in getallen

Meer weten over Lanenrijk?

Wij staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.